gratis verzending
14 dagen gratis proefzitten
voor 14:00 uur besteld, morgen in huis!
gemaakt in Nederland

WAAROM EEN BALANSKRUK DE IDEALE OPLOSSING IS VOOR THUISWERKERS

Op dit moment werken we met zijn allen meer dan ooit thuis. Dit brengt voor- en nadelen met zich mee, waardoor we moeten proberen om het in zo goed mogelijke banen te leiden. Lichamelijke klachten als gevolg van een verkeerde werk- of zithouding moeten voorkomen worden en we moeten proberen zo productief mogelijk te blijven, ook thuis.

Waar je op je werkplek veelal beschikt over alle mogelijke hulpmiddelen, werk je vanuit huis vaak wellicht aan de keukentafel of gebruik je een stoel die niet helemaal ergonomisch verantwoord is. Naast dat goed zitten bevorderlijk is voor je eigen gezondheid, heeft het ook een sterke invloed op je productiviteit.

Om je een klein voorbeeld uit de praktijk te geven: Wanneer je de neiging hebt wat ineengezakt op je stoel te zitten, krijgen je longen minder de ruimte om hun volledige capaciteit te gebruiken, waardoor je minder zuurstof in je bloed krijgt en sneller vermoeid raakt. Ook druk je je darmen wat in elkaar zodat ze niet optimaal kunnen werken. Nu zul je daar direct niet zo snel iets van merken, maar het zorgt er wel voor dat je op het einde van de dag meer vermoeid bent dan wanneer je in een juiste houding zou zitten.

Wanneer je aan het einde van de dag nog genoeg energie hebt, krijg je waarschijnlijk ook meer werk gedaan. Zo zijn er nog een aantal voorbeelden te noemen van de verhoging van je productiviteit in relatie tot goed zitten.

 Daarnaast wordt je (onder)rug sterk overbelast bij een ingezakte houding met bolle onderrug. Vergelijk het met een ballon die je tussen twee planken houdt; druk je aan een kant harder, dan puilt de ballon aan de andere kant uit. Dit gebeurt ook met je tussenwervelschijven bij een ingezakte houding. In het ergste geval kan dit zelfs tot een hernia leiden. 

Om dus ook thuis goed te zitten kun je het beste gebruik maken van hulpmiddelen en tips die hier een bijdrage aanleveren. Denk bijvoorbeeld aan de de juiste afstand tussen je ogen en je scherm, maar bijvoorbeeld ook het werken met een verticale ergonomische muis.
Uiteraard mag de juiste zitoplossing niet ontbreken. Wellicht is er niet altijd ruimte of budget voor een ergonomische bureaustoel, waardoor een balanskruk een ideale oplossing is voor wanneer je thuis aan het werk bent. Bovendien heeft actief en bewegend zitten op een balanskruk diverse gezondheidsvoordelen ten opzichte van zitten op een bureaustoel.

 

Wat is een balanskruk?

Wellicht heb je al wel eens van een balanskruk gehoord, of heb je het woord wiebelkruk of bewegingskruk wel eens voorbij zien komen. Dit zijn allemaal synoniemen van wat wij een balanskruk noemen, een hulpmiddel dat je helpt bij een actieve zithouding.

Een ander hulpmiddel dat hiervoor wel eens wordt gebruikt is de zitbal

 Een balanskruk is een kruk die is voorzien van een bewegend zit-mechanisme. Dit mechanisme zorgt ervoor dat de zitting van de kruk niet vast zit, maar juist in alle richtingen mee kan bewegen met de zithouding van de gebruiker.

 De techniek van een balanskruk zorgt voor een actieve zithouding, wat betekent dat je lichaam continu kleine correcties maakt die spieren stimuleren om actief te blijven, de doorbloeding bevordert en bovendien zorgt voor een juiste zithouding omdat de kruk een natuurlijke houding van de rug stimuleert. 

De meeste mensen gebruiken een balanskruk niet de gehele dag, maar een periode van bijvoorbeeld 1 à 2 uur achtereen, afgewisseld met een (bureau)stoel. Het is echter niet per se verkeerd om er wel de hele dag op te zitten, maar sta wel regelmatig even op en of loop een stukje.  Je voelt dit zelf het beste aan. Want ook voor een balanskruk geldt: de hele dag of lange perioden achtereen zitten is nooit goed. Wissel dus zoveel mogelijk af met korte momenten van opstaan en (kleine stukjes) lopen.

Mocht je onder behandeling zijn voor bepaalde rugklachten, dan is het advies eerst de behandelend arts of therapeut te raadplegen over het gebruik van een balanskruk.

 

Waarom is een balanskruk een ideale oplossing voor thuiswerkers?

Wanneer je thuis aan het werk bent, ben je vaak je werk aan het uitvoeren met de middelen die je thuis voor hand hebt. Een goede stoel ontbreekt dan vaak, terwijl je toch goed wilt zitten. 

Een balanskruk is om meerdere redenen de ideale oplossing voor thuiswerkers:
 

     Een balanskruk is compact en neemt daardoor weinig ruimte in beslag

     De kruk is voordeliger in aanschaf dan een ergonomische bureaustoel

     Je kunt de kruk gebruiken als ideale afwisseling om gedurende de dag goed en actief te zitten

     Je kunt de balanskruk makkelijk vervoeren en is zowel zowel thuis als op kantoor te gebruiken

 

 

WIL JIJ OOK
DEALER WORDEN?

Bedankt voor je bericht.
We nemen zo snel mogelijk contact met je op.