gratis verzending
14 dagen gratis proefzitten
voor 14:00 uur besteld, morgen in huis!
gemaakt in Nederland

PAUL AKKERMANS

Tijdens de eerste lockdown als gevolg van de Corona-uitbraak viel mijn handel meteen vrijwel helemaal stil. Omdat ik met mijn andere bedrijf meer de specialist ben en geen ‘standaard kantoorinrichter’ hadden mijn producten en diensten even geen prioriteit voor bedrijven. Dat was even schrikken en schakelen. Positief was dat ik nu tijd had om meer en beter na te denken over bepaalde ideeën die ik al vaag had maar nooit aan toe kwam. Dat resulteerde in de Balergo; een balanskruk zoals het hoort. Bewegend zitten op een betaalbaar kwaliteitsproduct, eenvoudig en praktisch in gebruik, een goede afwerking en een unieke beweging.

Er werd opgeroepen om zoveel mogelijk thuis te werken en dat lijkt ook de standaard te gaan worden. Daarnaast is er steeds meer aandacht voor de nadelige gevolgen van langdurig stilzitten. Voor mij was dit een kans om met een eigen balanskruk te komen die zich onderscheidt ten opzichte van het huidige aanbod in prijs, kwaliteit en functionaliteit. Met als doel deze via een geselecteerd dealernetwerk te verkopen die dezelfde missie hebben; bijdragen aan de vitaliteit en productiviteit van mensen met zittend werk, studenten en schoolkinderen.

Daarmee Balergo als sterk merk neerzetten en een significante bijdrage leveren aan het vergroten van het zitbewustzijn en zorgen dat we met z’n alle minder gaan zitten. De reden van een betaalbaar product is om het zo laagdrempelig en toegankelijk mogelijk te maken voor een zo groot mogelijke doelgroep om een zo’n groot mogelijke bijdrage te kunnen leveren aan de vitaliteit en productiviteit.

WESLEY VAN EIJNDHOVEN

Ik geloof dat we aan de vooravond staan van een grote verandering. Een verandering die ervoor gaat zorgen dat steeds meer mensen bewuster omgaan met hun eigen gezondheid. Omdat ze de noodzaak zien van een gezond en vitaal leven.

In mijn geboortejaar (1984), was de gemiddelde levensverwachting in Nederland 76,3 jaar. Op dit moment ligt de gemiddelde leeftijd rond de 82 en in 2060 worden we gemiddeld zelfs ouder dan 88 jaar. Een verschil van 12 jaar! Het aantal gezonde levensjaren neemt echter drastisch af; we worden steeds jonger chronisch ziek. Om gezond oud te worden en van een vitale oude dag te kunnen genieten, zullen we in beweging moeten blijven.

In 2020 deelde Paul met mij zijn idee voor de Balergo. Een betaalbare balanskruk, van duurzame materialen, wat de gebruiker stimuleert om actief te zitten. Ik raakte direct enthousiast over zijn ideeën en samen zijn we aan de slag gegaan om het product te gaan vormgeven. Paul aan de technische kant en ik aan de commerciële kant.

Met Balergo willen we niet alleen de markt voorzien van balanskrukken, maar juist ook de bewustwording in de samenleving vergroten ten opzichte van beweging in relatie tot gezondheid en vitaliteit. Gezonder eten wordt steeds meer de trend, net als meer sporten, maar sedentair gedrag, ofwel langdurig stilzitten, helpt ons niet om gezond en vitaal oud te worden.

Onze oplossing is de Balergo balanskruk, dat als gereedschap dient voor mensen die op zoek zijn naar een actieve zitoplossing. Een verandering in leefstijl is het doel dat we nastreven. Daarom creëren we inspirerende video’s, geven we trainingen, delen we tips, informeren we scholen en werken we samen met experts op het gebied van ergonomie en vitaliteit, zodat we een zo’n groot mogelijke positieve bijdrage kunnen leveren aan de vitaliteit van zittend Europa.

gratis verzending
14 dagen gratis proefzitten
voor 14:00 uur besteld, morgen in huis!
gemaakt in Nederland

DE MISSIE VAN BALERGO

Wij helpen mensen ontzitten zodat ze vitaler en productiever worden.

Al in 2012 is lichamelijke inactiviteit als wereldwijde pandemie uitgeroepen door de WHO. En in Nederland zitten we zelfs het meest van alle Europeanen. We zitten steeds vaker en langer en er is steeds meer bewijs voor de negatieve gevolgen en gezondheidsrisico’s hiervan.

Daarom hebben we Balergo b.v. opgericht.
Onze missie is om met actief en dynamisch zitten een bijdrage te leveren aan de vitaliteit en productiviteit van mensen met zittend werk door vooral minder (stil) te zitten. Dit willen we doen door met laagdrempelige en betaalbare kwaliteitsproducten, kennis en training meer beweging op de werkvloer te stimuleren en het zitbewustzijn te vergroten.

De westerse mens heeft grote behoefte aan ontzitten aangezien we steeds zieker en dikker worden. Samen met slechte eetgewoonten en een verstoorde biologische klok, zijn lichamelijke inactiviteit en een verkeerde lichaamshouding hiervan de belangrijkste oorzaak.

Om enkele cijfers te noemen: in 2021 heeft 50% van de Nederlanders overgewicht en moeten we ruim 50 miljoen kilo afvallen om op gezond gewicht te komen.

In 2019 hadden ruim 10 miljoen Nederlanders een chronische aandoening en hadden zelfs 5,4 miljoen Nederlanders twee of meer chronische aandoeningen. Ondanks dat onze levensverwachting is toegenomen, is het aantal gezonde levensjaren drastisch afgenomen de laatste 40 jaar. We worden op steeds jongere leeftijd chronisch ziek.

Onder alle moderne welvaartsziekten ligt mede een mechanisme dat insulineresistentie wordt genoemd als oorzaak. Dit leidt tot laaggradige ontsteking wat vervolgens weer kan leiden tot hart- en vaatziekten, diabetes type 2 en verschillende soorten kanker. Inactiviteit is belangrijk risico voor het ontstaan van insulineresistentie. Dat komt omdat er dan weinig tot geen spieren actief zijn en daardoor worden suikers minder snel uit het bloed opgenomen.

Als je meer dan 8 uur per dag zit heb je bijvoorbeeld een 74% hogere kans op hart- en vaatziekten dan wanneer je minder dan 4 uur zit. En elk uur dat je op een dag zit heeft ook een significant verhoogt risico op het krijgen van diabetes type 2.
Ook hebben mensen die meer dan 8 uur per dag zitten een 10 tot zelfs 27% hogere kans op vroegtijdig overlijden dan mensen die minder dan 4 uur zitten.

32% van alle Nederlanders zit meer dan 8,5 uur per dag en de gemiddelde Nederlandse werknemer zit doordeweeks zelfs 9,7 uur per dag. Ter vergelijking met onze buurlanden; in Duitsland zit 18,3% meer dan 8,5 uur en in België 17,9%

Dus wil je oud en vooral gezond oud worden, dan zul je minder moeten gaan zitten, ofwel ontzitten!

gratis verzending
14 dagen gratis proefzitten
voor 14:00 uur besteld, morgen in huis!
gemaakt in Nederland

ONTSTAAN VAN BALERGO

Het idee komt voort uit het feit dat het aantal thuiswerkers significant aan het groeien is en thuiswerken steeds meer de norm lijkt te worden. Wegens gebrek aan een een ergonomisch werkplek, waar gezond gewerkt kan worden, zit men vaak thuis aan de keukentafel te werken, op een stoel die voorhanden is. Ook het beschikbare budget speelt een belangrijke rol.

Gebrek aan ruimte en middelen zorgt ervoor dat men vaak lang op zo’n ongezonde “werkplek” blijft werken met alle gevolgen van dien.

Zeker nu, met het toenemend aantal thuiswerkers en groei van automatisering wat resulteert in meer zittend werk en sedentair gedrag van mensen, is het van belang dat er meer aandacht is voor gezond zitgedrag en producten die dat ondersteunen. Een goede prijs zodat het voor zoveel mogelijke mensen beschikbaar is, is daarbij ook van belang.

We horen en lezen steeds vaker over het toenemend aantal mensen met nek-, schouder- en rugklachten als gevolg van een verkeerde werkhouding. Het hieraan geresulteerde verzuim kost onze maatschappij jaarlijks vele honderden miljoenen (zorgkosten, vervangend personeel, ziektekosten etc.) en dan hebben we het nog niet over de verminderde productiviteit door een laag energieniveau en klachten die niet direct leiden tot verzuim.

Als je in elkaar gezakt in een stoel zit, is je lichaam grotendeels inactief en worden longen en darmen in elkaar gedrukt. Het gevolg is dat de bloedsomloop niet optimaal functioneert en je longen en darmen niet hun volledige capaciteit kunnen benutten. Dit gaat ten koste van je energieniveau en vermindert daarmee je productiviteit en creativiteit.

Om dit te voorkomen zal men een meer actieve zithouding aan moeten gaan nemen. Een actieve houding heeft in principe geen rugondersteuning nodig. “Het is zelfs minder wenselijk de rug te ondersteunen. Immers, de meeste handelingen vereisen een activiteit van armen en handen. Spieren van armen en handen worden daarbij gebruikt en geactiveerd. Dat kan niet zonder daar ook de spieren van de romp bij te betrekken. Men kan het ook omdraaien: voor het goed kunnen uitvoeren van nauwkeurige motorische handelingen van armen en handen is het noodzakelijk dat alle spieren van de romp daarbij betrokken worden en op ‘spanning’ staan. … Het is goed hier op te merken dat voor het bedienen van een muis achter de pc hetzelfde geldt.” Bron: Zo zit het, dr. ir. H.A.M. Staarink (2014). Een zithouding waar de Balergo voor gaat zorgen, zodat iedereen een leven lang gezond en vitaal kan werken.

WIL JIJ OOK
DEALER WORDEN?

Bedankt voor je bericht.
We nemen zo snel mogelijk contact met je op.