gratis verzending
14 dagen gratis proefzitten
voor 14:00 uur besteld, morgen in huis!
gemaakt in Nederland
Is de Balergo geschikt als alternatief voor een bureaustoel?

Jazeker; je kunt de Balergo als afwisseling maar zeker ook als alternatief voor een bureaustoel gebruiken. Daarbij wordt aangeraden om hem in combinatie met een zit-sta bureau te gebruiken zodat je zitten op de Balergo kunt afwisselen met staand werken.

Moet je wennen aan de Balergo?

De meeste mensen moeten even wennen aan het zitten en werken op de Balergo. Afhankelijk van je lichamelijke fitheid en andere factoren duurt het tussen de twee dagen en twee weken voordat je volledig gewend bent. Het belangrijkste is dat je je lichaam de tijd geeft om te wennen en dat je naar je lichaam blijft luisteren. Dus zodra je discomfort ervaart, is het tijd om even op te staan. Dat geldt overigens altijd; waar je ook zit of staat, als je ongemak of ‘pijn’ ervaart, is dat een signaal van je lichaam dat je te lang in eenzelfde houding zit of staat en dus is het tijd om te bewegen of van houding te veranderen.

Kan ik de hele dag op de Balergo zitten?

We raden aan om het zitten op de Balergo rustig op te bouwen en daarbij vooral naar je lichaam te luisteren. Begin bijvoorbeeld met een half uur en bouw dit per dag op totdat je er uiteindelijk een hele dag op kunt werken. Belangrijk is wel om het zitten op de Balergo regelmatig af te wisselen met staan of lopen. Maar dat geldt voor elke stoel of kruk; langdurig stilzitten is nooit goed. 

Is de Balergo net zo comfortabel als een bureaustoel?

Nee, en dat is samen met de unieke beweging door het speciale mechaniek een groot voordeel. Dat klinkt misschien gek, maar teveel comfort zorgt er voor dat we in onze stoel blijven zitten terwijl ons lichaam daar helemaal niet voor gemaakt is. Langdurig stilzitten is namelijk voor niemand goed. Daarom is het belangrijk om het zitten regelmatig, liefst ieder half uur, even te onderbreken. Omdat je op de Balergo minder ondersteuning hebt door het ontbreken van arm- en rugleuning, en omdat de zitting wat minder comfortabel is door onder andere het formaat en de dikte, wordt je vaker geprikkeld om even op te staan. Dus als je harde billen krijgt of ander ongemak ervaart, is dit een teken van je lichaam dat het tijd is om even op te staan. Geef daar dan ook vooral gehoor aan.

Is het zitten op de Balergo vermoeiend?

Die ervaring verschilt per persoon. Feit is wel dat je door gebruik van je eigen spierkracht rechtop en in balans dient te blijven. Er worden dus meer spieren aangesproken waardoor het zitten op de Balergo meer energie kost dan passief stilzitten op bijvoorbeeld een bureaustoel. Maar dit zorgt juist voor diverse gezondheidsvoordelen. In het begin is het even wennen om zelf actief te zitten en in balans te blijven, maar na een tijdje gaat dit vrijwel vanzelf en merk je hier weinig van. Het is geen workout maar wel goed voor je lijf. En omdat je beter rechtop zit en een grotere heuphoek hebt, krijgen je longen en darmen meer ruimte om goed te functioneren waardoor je meer energie krijgt en behoudt gedurende de (werk)dag.

Wat zijn de gezondheidsvoordelen van de Balergo?

Het zitten op de Balergo stimuleert de bloedsomloop en verbetert de zuurstofopname. Dit resulteert in meer energie, betere concentratie en het heeft diverse gezondheidsvoordelen op de lange termijn doordat vetten en suiker beter uit je bloed worden opgenomen.

Omdat je lichaam minder ondersteuning heeft en zichzelf in balans moet houden zijn er meer spieren actief wat de bloedsomloop stimuleert en de zuurstofopname verbetert. Een verbeterde bloedsomloop zorgt ervoor dat vetten en suikers beter worden opgenomen en dat verkleint weer de kans op allerlei chronische aandoeningen als gevolg van inactiviteit. En doordat je automatisch beter rechtop zit en een grotere heuphoek hebt, krijgen je organen meer ruimte om beter te functioneren zoals je spijsvertering en longen. Dat zorgt ervoor dat je meer energie hebt en je hersenen meer zuurstof krijgen waardoor onder andere je concentratie verbetert.

Wat is de levertijd?

We leveren je Balergo binnen 1 tot 3 werkdagen na het ontvangen van je bestelling.

Zodra je bestelling is verwerkt, ontvang je een track&trace code.

Hoe wordt de Balergo geleverd?

De Balergo wordt in een kartonnen doos geleverd waar de kruk in zijn geheel in past. Onze balanskrukken worden dus compleet gemonteerd geleverd en zijn direct klaar om actief te gaan zitten! Binnen Nederland maken we gebruik van PostNL. Voor anderen landen kijken we per land naar de best passende transporteur.

Hoe gebruik je de Balergo en hoe moet je erop zitten?

Wat betreft de zitpositie: zorg dat de hevel voor de hoogteverstelling altijd naar achteren wijst.

Ga vervolgens wat hoger zitten dan op een (bureau)stoel, dus met een grotere heup- en kniehoek. Zo haal je meer steun uit je benen en zit je automatisch rechter waarbij je rug meer zijn natuurlijke vorm behoudt.

Voor een uitgebreide uitleg over het aanbevolen gebruik kun je deze video bekijken.

Krijg ik een bevestiging van mijn bestelling?

Jazeker! Zodra je een bestelling bij ons hebt geplaatst krijg je een bevestiging in je mailbox. Check voor de zekerheid ook je spam mapje, omdat het zomaar zou kunnen dat het mailtje van ons in je spam terecht komt. We sturen je ook een bevestiging van verzending, inclusief de track & trace code, zodat je je bestelling kunt volgen.

Ik wil Balergo zakelijk aanschaffen, is dat mogelijk?

We raden je zelfs sterk aan om de Balergo zakelijk aan te schaffen. Niet alleen is de Balergo ontworpen om je gezonder te laten zitten tijdens je werkzaamheden, maar bovendien kun je de BTW terugvragen en is de investering aftrekbaar van de Belasting.

Is de balergo ook geschikt voor langere mensen?

Ben je wat 185 cm of groter, dan kies je voor een XL gasveer, met een zithoogte tussen de 55 en 79 cm.

Is de Balergo ook geschikt voor mensen met een maatje meer?

Speciaal voor mensen die wat groter zijn dan gemiddeld, hebben de we Balergo Comfort XL ontwikkeld. Deze heeft een grotere en dikkere zitting met wat meer weerstand in het mechaniek, waardoor je heerlijk actief kunt zitten.

Kan Balergo worden vergoed vanuit mijn zorgverzekering?

Als uw klachten heeft die het gevolg zijn van een aandoening welke door het UWV of de zorgverzekeraar wordt erkent, dan behoort een vergoeding tot de mogelijkheden. De eisen en voorwaarden verschillen echter per verzekeraar en een dergelijk ‘hulpmiddel’ dient persoonlijk aangevraagd te worden. Hier vindt je de algemene voorwaarden van het UWV.

We raden daarom aan om bij je eigen zorgverzekeraar te informeren of eens op deze pagina van het UWV te kijken.

Werkt de Balergo tegen rugklachten?

Zitten op de Balergo zorgt ervoor dat ook de kleinere rugspieren worden getraind. En omdat je rug beweging nodig heeft om gezond te blijven, draagt het zitten op de

Balergo bij aan het verminderen en voorkomen van rugklachten. De tussenwervelschijven blijven beter gehydrateerd en door de constante kleine bewegingen en wordt je core sterker.

Zitten op de Balergo kan op die manier een bijdrage leveren aan je fysieke gezondheid, al is dit natuurlijk sterk afhankelijk van de persoon, het gebruik en je fysieke gezondheid. Het is bijvoorbeeld altijd gezonder om naar je werk te fietsen, dan met de auto te gaan.

Indien je onder behandeling bent voor lichamelijke klachten, raden we aan om altijd eerst contact op te nemen met je behandelend arts.

Kan ik op een Balergo zitten als ik zwanger ben?

Je kunt prima zitten op de Balergo als je zwanger bent. Je kunt de Balergo zelfs gebruiken om oefeningen op te doen die je bekken sterker maken. Bovendien zorgt de Balergo ervoor dat je automatisch in een correcte rechte zithouding zit, wat als zeer prettig wordt ervaren. Echter, overleg dit vooraf altijd even met een fysiotherapeut en of verloskundige.

In de laatste weken van je zwangerschap wordt afgeraden om om de Balergo te zitten.

Ik vind de zitting van de Balergo hard, hoe komt dat?

Zitten op de Balergo kan in het begin even wennen zijn. Je gaat immers van een ongezonde maar comfortabele passieve, naar een gezonde actieve zithouding. Actief zitten betekend minder ondersteuning en comfort, maar dit komt je gezondheid ten goede. We raden je aan om niet meteen een hele dag op de Balergo te zitten, maar het rustig op te bouwen en in het begin af te wisselen met een bureaustoel. Uiteindelijk zul je wennen aan deze nieuwe manier van zitten en zul je alleen nog maar de voordelen ervaren.

Door het ontbreken van rug- en armleuningen komt er meer druk op het zitvlak waardoor deze wat harder aan kan voelen. Dit heeft even tijd nodig om te wennen, comfort is wat dat betreft niet altijd goed voor je 😉 Wil je hier meer over weten, dan kun je deze vlog eens bekijken.

Het is trouwens aan te raden om iedere half uur even op te staan van je stoel of kruk en even te bewegen.

Is de Balergo ook met wielen verkrijgbaar?

De Balergo is ook verkrijgbaar met wielen. We hebben twee varianten:

  • Sta&stop wielen. Deze rollen vrij als je op de kruk zit en zijn geremd als je van de kruk af bent, zodat de kruk niet direct wegrolt als je hem aanraakt.
  • Zit&stop wielen. Deze staan volledig op de rem zodra je op de kruk gaat zitten en hebben iets weerstand zodra je van de kruk af bent om te voorkomen dat deze direct weg rolt als je de kruk aantikt.

Beide wielen hebben een diameter van ø50 mm en zijn geschikt voor zowel harde als zachte vloeren. Een Balergo wordt standaard altijd op doppen geleverd met de wielen er los bij, zodat je eerst aan de beweging van de kruk kunt wennen. Je kunt daarna zelf heel eenvoudig, zonder gereedschap, de doppen vervangen voor de wielen. Bij een trompetvoet en dynamische voet zijn wielen niet mogelijk.

Wat zijn de verschillen tussen Balergo en een zitbal?

De Balergo balanskruk kent veel voordelen ten opzichte van de zitbal. In tegenstelling tot de zitbal, kun je op de Balergo niet achterovervallen, rolt de Balergo niet weg en kan de balergo niet leeglopen. Daarnaast is de Balergo in hoogte verstelbaar waardoor deze meer flexibiliteit biedt. Bovendien is de beweging op de Balergo beter te controleren en hoef je er niet zo wijdbeens op te zitten, wat het voor de dames met een rok wat plezieriger maakt.

Moet mijn werkgever de Balergo voor mij aanschaffen?

Actief zitten verhoogd de productiviteit van werknemers. Daarnaast zijn werknemers met een actieve levenstijl over het algemeen gezonder en gezondere werknemers zijn minder vaak ziek. Dit betekent dat je meer werk kunt afronden in minder tijd en dat de verzuimkosten aanzienlijk lager worden.

Als je één dag per jaar minder ziek bent, dan is de Balergo al terugverdiend.

Het zou goed van je werkgever zijn om te investeren in gezonde actieve zitoplossingen. Niet alleen voor jou, maar ook voor je werkgever. De investering is immers snel terugverdiend.

Je werkgever is overigens verplicht te zorgen voor passende en veilige werkomstandigheden, zodat je je werk kunt uitvoeren, zonder lichamelijke of geestelijke klachten op te lopen. En dat betekent dus zeker niet alleen een bureaustoel. Misschien zelfs juist niet, omdat langdurig stilzitten ongezond is en inmiddels een erkend arbeidsrisico. Kijk voor meer informatie bij de Arbowet.

Waar kan ik de Balergo kopen?

Klik hier om een Balergo dealer bij jou in de buurt te vinden. De Balergo is ook hier te bestellen in onze eigen webwinkel.

 

Is Balergo ook actief op social media?

Balergo is zeker te vinden op social media. Kijk bijvoorbeeld eens op onze Instragram, YouTube en LinkedIn kanaal.

 

Kan ik ergens video’s vinden over het gebruik van Balergo?

Wij hebben verschillende video’s voor je over het gebruik van de Balergo en inspirerende video’s voor een actievere levensstijl. Alle video’s zijn hier te vinden op ons YouTube kanaal.

 

Kan ik een Balergo terugsturen?

Ben je niet tevreden over je aankoop, dan mag je deze terugsturen binnen onze zichttermijn. Klik hier voor meer informatie over ons retourbeleid.

 

Wat moet ik doen als mijn levering is beschadigd?

Is je levering beschadigd? Dat is zeker niet fijn. Neem even contact met ons op via info@balergo.eu, vertel ons wat er aan de hand is en we helpen je graag verder.

 

Welke betaalopties bieden jullie aan?

Je kunt bij ons betalen met iDEAL, Bankcontact, Klarna Achteraf Betalen, Apple Pay en creditcard.

 

Welke materialen kan ik kiezen voor de zitting?

We bieden twee soorten bekleding aan; kunstleer en microfiber stof. Beide zijn van uitstekende meubelkwaliteit. Kunstleer is wat gladder waardoor je wat meer over de zititing glijdt, maar het is daarentegen wel makkelijker schoon te maken. Met name voor ruimtes waar meerder mensen er gebruik van maken kan dit een voordeel zijn. Het microfiber stof is ook goed schoon te maken maar heeft meer een vezelstructuur waardoor hardnekkige vlekken er moeilijker uit gaan. Het geeft echter wel wat meer zitcomfort.

 

 

Zit er kwaliteitsverschil tussen een zwart of chroom onderstel?

Nee, beide opties zijn even degelijk en sterk. Bij het zwarte onderstel is het voetkruis van kunststof, maar dit is kwalitatief net zo goed als het aluminium voetkruis van de chroom-variant. In beide uitvoeringen is de gasveer van metaal en het bedieningsblokje van aluminium.

 

 

Welke materialen worden er gebruikt?

Voor de Balergo maken we uitsluitend gebruik van kwaliteitsmaterialen. Zo komen de onderdelen voor het onderstel uit Duitsland, is het hout voor de zitting een 12mm berken multiplex met FSC keurmerk en gebruiken we hoge kwaliteit koudschuim en een gerecycled polypress schuim. Verder is het mechaniek van 3 mm dik S235 staal gemaakt en gebruiken we bouten van 8.8 en 10.9 kwaliteit.

 

 

Hoe maak ik de Balergo schoon?

Je kunt de Balergo schoonmaken met alle reguliere schoonmaakmiddelen. We raden meestal het gebruik van (verdunt) schoonmaakazijn aan en adviseren geen agressieve schoonmaakmiddelen zoals chloor en pure alcohol te gebruiken. Mocht je de Balergo in een steriele ruimte willen gebruiken, dan hebben we op bestelling ook de mogelijkheid voor een speciaal kunstleer wat met alcohol schoon te maken is. Stuur even een mailtje voor de mogelijkheden en prijzen.

Is de Balergo ook geschikt voor kinderen?

Ook kinderen horen niet stil te zitten, daarom hebben we speciaal voor kinderen de Balergo Junior ontwikkeld. Deze heeft een zithoogte van 40 tot 53 cm en is belastbaar tot 75 kg. De gasveer heeft minder tegendruk dan die voor volwassenen, waardoor kinderen zelf de zitting op de gewenste hoogte kunnen zetten. Voor de Balergo Junior hebben we verschillende hippe kleuropties op de zitting.

Voldoet de Balergo aan de NPR of NEN normen?

Nee, deze zijn namelijk niet van toepassing op krukken. Een balanskruk is volgens onafhankelijke experts echter een vergelijkbaar of in sommige gevallen zelfs beter alternatief voor een bureasutoel die aan (een van) deze normen voldoet.

Hoelang is de garantie op de Balergo?

We geven drie jaar garantie op de Balergo. Indien de bekleding kapot is, beoordelen we dit per geval. Bij een onverhoopt defect binnen de garantietermijn sturen we een compleet nieuwe kruk op en dien je de kapotte kruk in de verpakking van de nieuwe te retourneren. Hiervoor voegen we een verzendlabel bij de zending van de nieuwe kruk.

Bij defecten buiten de garantietermijn zorgen we uiteraard ook voor een passende oplossing.

Voor meer informatie over ons garantiebeleid zie Garantiebepalingen in de Algemene Voorwaarden

 

Wat is actief zitten en waarom is dit goed voor me?

Actief zitten is een zithouding waarbij we de spieren in onze core (de romp) aanspannen zodat de wervelkolom een zo’n natuurlijk mogelijke vorm behoudt en om in balans te blijven. Een actieve zithouding past bij activiteiten waarin we ook daadwerkelijk actief zijn zoals eten en werken op de computer of laptop.

Omdat ons lichaam niet is gemaakt voor een voortdurende statische belasting en we behoefte hebben aan beweging en ons zitgedrag veelal een onbewust proces is, helpt het bij het voorkomen van zitklachten als we ons zitgedrag bewust gaan beïnvloeden. Kies daarom voor een zitoplossing die past bij de activiteit die je erop uitvoert en die aansluit op de bewegingsbehoefte van ons lichaam.

Het voordeel van actief zitten is namelijk dat je autmatisch en onbewust meer beweging krijgt. Er zijn meer spieren actief wat de bloedsomloop en de werking van je lymfesysteem stimuleert en door de actieve open zithouding krijgen je organen meer ruimte om goed te kunnen functioneren. Dit heeft allemaal positieve effecten op je gezondheid, energieniveau en concentratie.

 

Wil je hier meer over weten, dan kun je deze vlog eens bekijken of deze blog lezen.

WIL JIJ OOK
DEALER WORDEN?

Bedankt voor je bericht.
We nemen zo snel mogelijk contact met je op.