DE BALERGO
ERGONOMISCHE BALANSKRUK

Balergo – De ergonomische balanskruk die je thuis, op school en op het werk helpt ontzitten

De kans is groot dat je nu naar deze site ZIT te kijken. En in dat geval; hoe zit je dan? Lekker ontspannen onderuitgezakt of actief waarbij je lichaam inspanning moet leveren?

Je hebt het vast wel eens gehoord; zitten is het nieuwe roken. Nu ben ik zelf niet zo’n fan van deze uitspraak omdat even zitten niet meteen slecht is maar elke sigaret is wel direct schade toebrengt. Maar feit is wel dat er tegenwoordig net zoveel mensen overlijden aan de gevolgen van stilzitten als aan de gevolgen van roken.

Lichamelijke inactiviteit is in 2012 dan ook door de WHO als wereldwijde pandemie uitgeroepen en inmiddels is lichamelijke onderbelasting als serieus arbeidsrisico erkent.

Het probleem is dat we onbewust geneigd zijn om zo min mogelijk energie in onze zithouding te steken. Maar in deze moderne tijd met alle technologieën en overal het comfort van stoelen en banken om ons heen, zitten we tegenwoordig veel te vaak en te lang.

Dit brengt serieuze gezondheidsrisico’s met zich mee. Door de minimale spieractiviteit tijdens stilzitten worden suikers minder goed uit het bloed opgenomen. Dit kan bij overmatig stilzitten leiden tot insulineresistentie wat weer een onderliggende oorzaak is van vrijwel alle welvaartsziekten zoals hart- en vaatziekten, diabetes type 2 en diverse soorten kanker.

Zo heb je bijvoorbeeld een 74% hogere kans op hart- en vaatziekten als je meer dan 8 uur per dag zit in vergelijking tot minder dan 4 uur zitten. Ook heb je een 10 tot zelfs 27% hogere kans op vroegtijdig overlijden als je meer dan 8 uur per dag zit ten opzichte van minder dan 4 uur zitten.

Gelukkig is er een simpele en betaalbare oplossing voor gezonder zitgedrag, de Balergo. Op de Balergo balanskruk kun je namelijk op een laagdrempelige manier actief en bewegend zitten waardoor meer spieren actief zijn en je meer in beweging bent. Ook word je gestimuleerd om vaker even op te staan.

Dus laat het er niet bij zitten maar stel vandaag nog je eigen Balergo samen en kom in beweging!

FILMPJES OVER DE BALERGO

Ons doel is om jou te helpen ontzitten. Naast onze balanskruk als hulpmiddel, willen we je daarom ook informeren, inspireren en motiveren.
Daarvoor hebben we diverse filmpjes gemaakt met bijvoorbeeld oefeningen en tips.
Daarnaast hebben we enkele blogs geschreven met meer uitgebreide informatie. Hieronder vind je enkele voorbeelden.

BALERGO BLOGS

Wil je meer weten over de gezondheidsvoordelen van actief zitten? Lees er dan meer over in onze blogs:

WIL JIJ OOK
DEALER WORDEN?

Bedankt voor je bericht.
We nemen zo snel mogelijk contact met je op.